Geen ruimte voor foto’s op je iPhone / iPad

Je iPad staat vol met films, muziek en apps. En er is geen ruimte meer voor je foto’s en die iPad / iPhone is uitermate geschikt om foto’s te bekijken. Als je binnen het Wi-Fi netwerk van de Mac waar je foto’s op staan zit, is er een eenvoudige en gratis oplossing: ImageBank voor iPhone / iPad. Je kunt de apps en de server hier downloaden.

Allereerst start je de gedownloade ImageBank server op op de Mac waar de foto’s staan. Je kunt opgeven welke mappen met foto’s je wil gaan streamen:

Schermafbeelding 2010-08-10 om 22.05.58.png

Nu kun je de gedownloade app op je iPad / iPhone opstarten. Hierna enkele schermdumps van mijn iPhone:

IMG_1046.PNG

De app herkent zelf de opgestarte server(s) in je netwerk. Als je een Photo Server kiest krijg je de mappen te zien die je op de Photo Server op je Mac beschikbaar hebt gemaakt. In het voorbeeld is gekozen voor de map “New York 2007.

IMG_1048.PNG

Klik je op een foto wordt de foto uitvergroot en kun je naar links en rechts swipen.

IMG_1049.PNG

Het werkt niet zo soepeltjes als met de standaard foto app maar een goed alternatief als je iPhone / iPad geen ruimte meer heeft.

Happy Media Streamen!!!

P.S. Deze toepassing is uitgetest op een iPhone. Bij het testen op de iPad bleek dat de standaard iPhone applicatie werd geinstalleerd. Na 2x vergroten werd alles toch wel korrelig. Dus wel voor de iPhone, niet voor de iPad! Daarvoor hebben we een andere oplossing: Lees Foto’s (en films) streamen naar je iPhone / iPad.

Een gedachte over “Geen ruimte voor foto’s op je iPhone / iPad

Plaats een reactie